Als je goed kijkt, vertelt je gezicht een verhaal dat veel dieper gaat dan alleen de oppervlakte die je ziet.

Wanneer je ’s ochtends in de spiegel kijkt, wat zie je dan? In de spiegel
Een mooi gezicht, een fijn gezicht, een gezicht waar jij gelukkig van wordt?

Let je op de fysieke kenmerken die je ziet? En beoordeel je deze naar een schoonheidsideaal? Of durf je ook dieper te kijken? Het gezicht in de spiegel is namelijk niet allen een reflectie van je uiterlijk, maar juist ook van je innerlijke wereld.

Misschien ben je niet tevreden met het gezicht dat terugkijkt. En zijn er lijnen waarvan je zou willen dat ze er niet waren. Maar wat als ik je nu vertel dat deze lijnen meer zijn dan alleen tekenen van ouderdom?

The face is like a hologram, a three-dimensional projection of our inner selves.

Lillian Bridges - Face Reading in Chinese Medicine

De lijnen en rimpels op je gezicht… Ze zijn als een landkaart. Een Kaart van Emoties, een gids die de reis van je leven weergeeft.
De weg die je tot nu toe hebt afgelegd, is gemarkeerd door ervaringen en emoties, die hun sporen hebben achtergelaten op je gezicht. Deze sporen weerspiegelen niet alleen je verleden, maar geven je inzicht in de richting die je kunt inslaan.
emotional map
Het mooie hiervan is: je gezicht is niet in steen gebeiteld. Het is veerkrachtig, elastisch, en net als je leven zelf, kan het veranderen en transformeren. Door je bewust te worden van de patronen die je hebt ontwikkeld en de emoties die je uit, geef je jezelf de kracht om deze patronen te doorbreken en bewust een nieuwe koers te varen.

Dit is waar mindfulness en zelfreflectie om de hoek komen kijken. Door je bewust te worden van je innerlijke wereld, kun je nieuwe keuzes maken. Andere keuzes. En terwijl je innerlijk verandert, zal ook je gezicht zich naar deze veranderingen vormen.Gezicht in steen

Je gezicht is niet in steen gebeiteld. Het is veerkrachtig, elastisch.

 

Worstelen met zelfacceptatie en het loslaten van oude patronen. Hoewel dat heel eenzaam kan voelen, ben je niet alleen. En het is een reis die je ook niet in je eentje hoeft aan te gaan. Met de juiste begeleiding en ondersteuning kun je de transformatie in gang zetten die je nodig hebt om het leven te leiden dat past bij jou.

Wil jij leren over de verborgen boodschappen die je gezicht meedraagt, en hoe je deze kunt interpreteren om innerlijke groei te bevorderen? Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn workshop "De Kaart van Emoties". Donderdag 16 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur. Online, via Zoom.

Samen zullen we ontdekken wat jouw gezicht te vertellen heeft en hoe je deze wijsheid kunt gebruiken om een leven van meer vreugde, vrijheid en voldoening te creëren.

  • Gemeente Noordwijk
  • Voor ieder 1
  • Goud [z] Waard
  • Marilou Event Support
  • Conn-x-e
  • Harteveld trainingen